lördag 8 december 2018

"Dvalan" av Gamilla Grebe

Det är en löst sammanhängande serie hon skriver på nu Camilla Grebe. Det började med Hanne och Peter i ”Älskaren på huvudkontoret” och de var även med i andra boken ”Husdjuret”. Men nu i tredje är det deras kollega Manfred som vi främst följer i privat- och arbetsliv, för de går ju inte alltid att skilja åt. Manfred som i förra boken var en välklädd, ja mer uppklädd, polis har nu frångått alla sina principer. Men det är förståeligt för fokus för honom är någon helt annanstans. Hans dotter har fallit från hög höjd och ligger nersövd… Medan hans fru tillbringar all tid vid hennes sida och har kontakt med föräldrar i liknande situation begraver sig Manfred i en polisutredning. Vi hanterar trauman på olika sätt och Manfred och hans fru glider alltmer ifrån varandra.

Men lika viktiga för berättelsen är Pernilla och Samuel. Pernilla som får nog när hennes son Samuel har knark hemma och slänger ut honom (igen). Men denna gång ska hon inte ta honom till nåder så snabbt. Samuel är dock i en värre knipa än tidigare och skulle verkligen behöva hjälp! För när mamma slängde det knark han hade hemma startade en karusell som gjorde att Samuel flydde stan på en mc. Ägaren till mc´n, Igor, är tillika knarkets ägare och som inte det var nog fick Samuel med sig en massa pengar! Samuel flyr alltså stan och verkar finna en fristad när han får jobb hos en kvinna. Hon behöver hjälp med att ta hand om sin svårt sjuka son. Men lyckas Samuel hålla sig undan? Samtidigt kämpar hans mamma med hur hon ska göra? Den pastor i församlingen hon hitintills trott så väl om visar sig vara ute efter något helt annat. Det i sin tur får henne att ifrågasätta allt hon tidigare satt sin tillit till. Samtidigt oroar hon sig för Samuel som slutat svara i sin mobil.


En intressant och spännande soppa allt som allt. Berättad omväxlande av Samuel, Pernilla och Manfred, med en del oväntade vändningar. Även om förlaget i baksidestexten på boken försöker skylta med att även Hanne är med i denna bok dröjer det innan hon blir en del av soppan. Jag väntade länge på att hon skulle dyka upp… Men läsvärd är den!


/Liselott


Reservera boken eller ljudboken på Ronneby bibliotekswebbsida. Kan läsas direkt som e-bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar