lördag 21 september 2019

Söndagsklubben av Juliet Ashton


Åh, det var härligt att stiga in i familjen Pipers händelserika värld. Jag var fullständigt borttrollad från verkligheten medan jag läste.  Anna har huvudrollen men hennes vuxna syskon, syskonbarn och före detta maken är lika stor del av berättelsen. De har följts åt genom livet, de fyra syskonen, men har ändå olika syn på sin familj och vad den varit med om. Tryggheten har inte varit föräldrarna (i alla fall inte för de två äldsta Anna och Neil) utan farmor. Nu bor hon på ålderdomshem, men trivs hon där? 

Det tillsammans med omsorgen om och irritationen på varandra är vad boken handlar om. Det är även det som dryftas om under de söndagsmiddagar som de träffas på.  Söndagsmiddagarna som jag får äran att närvara vid medan livet rullar på. Det handlar om minstingen Josh som alltid varit skör, kommer han ens till middagen? Maeve som inte verkar ha någon ordning på sitt liv med ständigt nya pojkvänner. Något tonårssonen inte är allt för glad över. Vem är nu denna senaste? Neil och hans älskade Santi som nyligen adopterat en bebis, men hur är det att gå från lyckliga sambos till familj?  Anna själv upptäcker att hon är gravid! 40+ och singel, hur ska detta bli? Därtill ett par hemligheter som jag inte vill skriva om här, de ska upptäckas… Härligt och underbart är det i alla fall. 

Samtidigt finns de där frågorna där. Hur mycket vet vi egentligen om våra närstående? Berättar vi verkligen vad vi känner, vad vi funderar på och vad som skrämmer oss? Berättelsen var i alla fall en perfekt avkoppling med både humor och allvar och en som jag så här i efterhand funderar över lite då och då.

/Liselott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar