onsdag 13 november 2019

"Två sanningar och en lögn" av Riley Sager


Emma var för 15 år sedan med på ett läger för tjejer (Camp Nightingale) lite ensligt beläget. Av olika anledningar fick hon då dela stuga med tre äldre tjejer, där en av dem, Vivian, verkar styra och ställa och vara ganska bitchig men samtidigt tar hand om Emma. Men så händer något, de tre äldre försvinner ut i natten och hittas aldrig. Emma lever med sviterna efter detta som påverkat henne psykiskt. Men trots allt är hon en lyckad konstnär.

Lägret stängde av förklarliga skäl då för 15 år sedan men nu vill Franny som ansvarade för lägret öppna upp det igen. Och hon bjuder in Emma som lärare i just konst! Efter lite tvekan tackar Emma ja. Kanske är det en chans för henne att bli av med demonerna från förr. Kanske kan hon ta reda på vad som egentligen hände den där gången. Men inget blir som hon tänkt sig. För hon får dela stuga med tre av deltagarna och det är i samma stuga som hon bodde i för 15 år sedan. Dessutom är flera av deltagarna från det där lägret för 15 år sedan med nu också… Där ibland Theo som hon anklagade för att ha något med tjejernas försvinnande att göra.

Titeln på boken anspelar på en lek som Emma lärde sig i stugan för 15 år sedan och som hon nu introducerar för de nya tjejerna. Den går ut på att på att man berättar tre saker varav två är sanning och en lögn… Men vad ljuger Emma om?

Åh, den var riktigt fängslande och överraskande! Den sällar sig också till samlingen deckare där jag inte är riktigt säker på att den person jag följer (i den här boken Emma) är så oskyldig som jag tror… Kanske hon t o m är mördaren…

/Liselott

Reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida. Där ser du även vilka andra utgåvor vi har av boken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar