fredag 21 september 2012

Filmfrossa



Bergmans video
 är en serie på sex avsnitt i SVT om och med några av I
ngmar Bergmans favoritregissörer. För er som gillar film vill jag starkt rekommendera serien som, i vanlig tv, nu hunnit hunnit mot sitt slut. För er som missat serien, eller något avsnitt, så kommer de sex avsnitten att ligga kvar på hemsidan, och du kan titta på dem på datorn eller i mobilen i en hel månad till, minst.

Ingmar Bergman gjorde många filmer men han tittade också på mängder av film av olika slag. En del av de regissörer som finns representerade i hans filmhylla får komma till tals i 
Bergmans video. Men vi får också en rejäl dos filmhistoria och filmkunskap på vägen. Serien är indelad i olika teman: humor, döden, utanförskap, äventyr, rädsla och tystnad och vid vart tillfälle porträtteras några av vår tids största filmsskapare. 

Kika på Bergmans video och gå sedan vidare och låna eller reservera några av alla filmer som nämns i serien på Ronneby bibliotek. Här följer ett urval av de filmer som nämns:

Tomas AlfredsonFyra nyanser av brunt, Låt den rätte komma in, Tinker Tailor
Alejandro González IñárrituBiutiful 
Woody Allen; Midnatt i Paris, Bullets over Broadway, Du kommer att möta en lång mörk främling.
Jane Campion; Pianot
Claire Denis: White material
Michael Haneke; Vita bandet, Funny games
Ang Lee: Lust caution
Alexander Payne: Sideways
Gus van Sant: Milk

Martin Scorsese: The departed

Filmer av Ingmar Bergman: Fanny och Alexander, Den goda viljan, Jungfrukällan, Saraband, Sommarnattens leende. Reservera filmerna i Ronneby biblioteks katalog

Du kan också hitta serien Bergmans video på SVT Play

Fotot är från filmen Pianot av Jane Campion

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar