onsdag 2 december 2015

Horn av Joe Hill

Efter en blöt natt vaknar Ignatius ”Ig” Perrish upp bakfull och lätt förvirrad. Han snubblar in i badrummet och gör sitt bästa för att träffa toalettstolen när han får syn på sig själv i spegeln. I pannan på Ig har det börjat växa två horn…

För ett år sedan hade Ig ett bra liv, han hade stora framtidsplaner och han var tillsammans med kvinnan han planerade att leva resten av sitt liv med. För ett år sedan, efter att Ig hade lämnat henne ensam på en krog efter ett bråk, hittades Merrin våldtagen och mördad i en skogsdunge. 
Ig var den ende misstänkte för brottet, och trots att han aldrig åtalades, trots att inga bevis någonsin funnits mot honom, har hela det lilla samhället där han bor dömt honom. Vem skulle annars ha gjort något så fruktansvärt mot Merrin om inte Ig?

Nu, nästan exakt ett år efter det hemska dådet, har alltså Ig vaknat upp med horn i pannan. Det visar sig snart att hornen tvingar alla han möter att avslöja sina mörkaste hemligheter.
Ig beslutar sig för att utnyttja denna fruktansvärda nyvunna talang för att själv försöka ta reda på vad som hände den natten då Merrin på ett så horribelt sätt miste livet. Ig beslutar sig för att själv finna mördaren. Samtidigt som han inte är riktigt säkert på om allt detta händer, eller om han helt enkelt har blivit galen.

Detta är den första bok jag läst av Joe Hill, och jag är glad att jag gjorde det. Det var svårt att lägga ifrån sig boken när jag väl börjat läsa, den var väldigt spännande och på sina ställen ganska rolig. 

Hill är son till Stephen King, och som någon som läst mycket King, märker man likheter i deras sätt att skriva, även om Hill verkligen särskiljer sig och står på sina egna ben.
Boken Horn har även filmatiserats med Daniel Radcliffe (Harry Potter) som Ignatius Perrish.

Tycker man om att läsa spännande böcker med övernaturliga inslag tycker jag verkligen att man ska ge Horn en chans. Själv ska jag se vad för något mer intressant Joe Hill har skrivit.

/Caroline




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar