lördag 22 april 2017

Mambo i Chinatown av Jean Kwok

Finns det något härligare än att läsa om människor som får blomma ut!  Mambo i Chinatown är just en sådan berättelse. En läckert röd förpackning gör inte det hela mindre lockande. Boken handlar om Charlie som bidrar till familjens uppehälle som diskare på samma nudelrestaurang som hennes far tillverkar nudlar på. Yngre systern går i skolan och hjälper deras framgångsrika farbror på hans läkarmottagning. 

Charlies mamma var stjärnballerina men Charlie har inte ärvt något av hennes skönhet eller fallenhet för dans. Så får Charlie chansen att arbeta i en dansstudio. Steget från diskhon till receptionen i dansstudion är stort, kommer hon att klara av det? Här är det flärd, naken hud, erotik och känsla som gäller. Annat än arbetskläderna  som diskare och privat klär hon sig totalt annorlunda än de hon möter i dansstudion. Charlie möter en helt annan värld. Hon får chansen att blomma ut istället för att smälta in i bakgrunden och inte synas (som fadern vill hon ska). Men kan hon gå emot hans vilja? 

Mys, skratt, vänskap och kärlek. En härlig anrättning kryddad med lite spänning så klart. Inte utan att jag sneglar på hennes tidigare bok Nästan hemma...

/Liselott  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar