lördag 24 juli 2021

"Strandläsning" av Emily Henry

January Andrews värld har rasat samman. När hennes far dog fick hon reda på att han levt ett dubbelliv och haft ett annat hem med en annan kvinna samtidigt som han varit gift med hennes mor. I depressionen blir hon lämnad av sin pojkvän och blir utan någonstans att bo.

Då får hon nycklarna till sin fars andra hus och blir tvingad att bo där samtidigt som hon röjer upp huset för att sälja.

January försörjer sig på att skriva feel-good-böcker och har ett manus som måste bli klart, problemet är att hon fått skrivkramp. Det visar sig att närmsta granne är den hyllade romanförfattaren Augustus Everett som gick på samma skrivkurs för många år sedan.

Även han har fått problem med sitt manus. De gör en överenskommelse om att de ska byta genre med varandra, January ska skriva en ”seriös” bok och Everett ska skriva en feel-good.

Det är en riktig sommarläsningsbok med alla drag av feel-good men den innehåller mycket mer än så. Jag tycker det är väldigt intressant att få följa hur en bok kommer till med idéer, research och olika sätt att hantera skrivande. Samtidigt smyger sig romansen på huvudpersonerna. Boken utspelar sig i en liten by där January lär känna flera unika personligheter.

/Anneli

P.S Vill du höra Anneli berätta om boken? Lyssna på podavsnittet om sommarläsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar