torsdag 24 juli 2014

Ny norsk författare

Att välja en vinnare eller nominerade av något litterärt pris ger en möjligheten att upptäck nya författare. Därför reserverade jag boken Jakthundarna av norske författaren Jørn Lier Horst. Horst vann priset Glasnyckeln 2013. Jag har googlat internet men tyvärr inte hittat så mycket info om priset. Så istället tills vad boken handlar om.

William Wisting jagas av både tidningarna, tv och internutredarna. Han var ansvarig för en utredning där det nu finns misstankar om att någon fejkat med bevisningen för att sätta dit en man. En man som i så fall dömts för ett brott han inte begått nämligen kidnappning och mord på en ung kvinna. För att rentvå sig och för att förstå vad som egentligen hänt och vem av hans kollegor som skulle kunna göra något sådant startar Wisting sin egna utredning i hemlighet. Till sin hjälp får han sin dotter som arbetar som kriminalreporter på en av tidigare nämnda tidningar. Ska de lyckas? Samtidigt försvinner ännu en ung kvinna hänger det ihop med Wistings fall?


Oj vad bra den var. Jag rekommenderar den verkligen. Detta var den första av hans böcker som översatts till svenska. Men det finns åtta tidigare på norska. Hoppas det översätts några fler till svenska så jag kan läsa dem.
/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar