fredag 7 november 2014

och sen Paulette

En liten pärla i bokfloden som engagerade mig under några timmar en regnig höstdag var och sen Paulette av Barbara Constantine. Den berättar om Ferdinand som bor i ett stort hus utan för en fransk småstad. Änklingen Ferdinand har precis blivit dubbelt ensam sedan även sonen och dennes familj lämnat gården och flyttat in till byn. Ferdinands relation till sonen och svärdottern är inte den bästa men han saknar barnbarnen desto mer.

En räcka omständigheter gör att Ferdinand tittar in till sin granne. En granne han inte bytt många ord med sedan hon flyttade in för några år sedan. Men efter att sett hur spartanskt hon bor och att det regnar in erbjuder han henne att flytta in till honom medan taket renoveras. Sagt och tämligen handfast gjort snart är Marceline och Ferdinand kombos. När den första väl flyttat in i hans stora hus och väldigt tomma hus dröjer det inte länge förrän Ferdinand märker att det finns fler som behöver någonstans att bo...

En bok som rymmer mycket. Vänskap, sorg, ensamhet, hemligheter och rädslor och det svåra att leva ihop med andra. En perfekt bok när mörkret nu sänker sig allt tidigare om kvällarna.

/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar