onsdag 4 november 2015

Amandas gåta

Gåtan (eller snarare gåtorna) Amanda ska lösa är mord. I vanliga fall funderar hon över fiktiva mordgåtor i ett dimmigt 1800-tals London. Det gör hon tillsammans med vänner spridda över världen i ett rollspel hon leder. Men nu sker det mord på Amandas hemmaplan och en spådam har spått att ett blodbad ska äga rum i stan. Klart att vännerna blir intresserade av att diskutera dessa verkliga fall. Särskilt som Amandas pappa som arbetar på mordkommissionen i San Fransisco delar med sig av uppgifter till sin dotter som han inte borde dela med någon annan än sina kollegor… Amanda och hennes grupp undersöker om morden kan hänga ihop på något sätt. Som hjälp bjuder Amanda in sin morfar i spelet.

Samtidigt följer vi allt annat som händer i Amandas och hennes familjs liv. Morfar och pappa har jag redan nämnt. Den sista i familjen är Amandas mamma som behandlar människor på en holistisk klinik. Som gjort för att författaren, Isabel Allende, ska kunna dra in en fascinerande samling människor och det gör hon inklusive en rik älskare och en förälskad krigsveteran.

Det händer massor i boken. Det känns som händelser och beskrivningar smattrar fram. Men det blir inte för mycket utan känns bra och det är inte långtråkigt en minut av lästiden.
Tidigare har jag läst och skrivit om Mayas dagbok av samma författare om du är nyfiken på den.

/LiselottInga kommentarer:

Skicka en kommentar