onsdag 29 juni 2016

Sjuka själar

En kvinna försvinner spårlöst. Ytterligare några månader senare försvinner Fanny och efter ytterligare ett år försvinner även Lukas.
Gemensamt för de tre försvinnandena är att några dagar innan de försvann brann ett träd på deras tomter. Något de inte hade gemensamt, är att Lukas kom tillbaka.
Han hittas en morgon medvetslös på en lekpark med svåra skallskador. De försvunna kvinnornas familjers förhoppningar att få veta vad som kan ha hänt slås dock i kras när det visar sig att Lukas inte minns något ifrån hans försvinnande. Faktum är att han inte minns någonting från ett år innan han försvinner fram till dess att han vaknar upp på sjukhuset.

Det har nu gått 10 år sedan Lukas hittades och han är för första gången tillbaka i sin hemstad igen, fast besluten om att ta reda på vad som egentligen hände honom och Fanny.
Lukas börjar riva upp gamla sår och märker snart att han är på samma spår som han var för tio år sedan, innan hans försvinnande.
Det är som om någonting åter igen har vaknat till liv och saker börjar hända i staden. Så brinner det i ännu ett träd…

Sjuka själar marknadsförs som Kristina Ohlssons första skräckroman och visst var den spännande, bitvis lite obehaglig. Själv skulle jag nog kallade den för en thriller. Skillnaden från en deckare är kanske att det inte är poliserna som löser mysteriet, deras roll verkar mest vara att missa bevis och att strunta i att höra vittnen.
Boken var som sagt spännande och man är inte helt säker på vem som är gärningsmannen förrän på de sista sidorna. Perfekt sommarläsning! 

/Caroline

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar