fredag 28 oktober 2016

Slutet på sommaren

Anders de la Motte är en författare som fler och fler låntagare frågar efter. Själv har jag inte läst honom. Men han har fått två priser av Svenska deckarakademin. Årets debutant 2010 med boken Geim och så i fjol blev UltiMatum årets bästa svenska kriminalroman. Nu han kommit med en ny bok, Slutet på sommaren. Den lånade jag hem för att läsa och när jag började läsa tog den slut på några dagar.

I huvudrollen den inte helt sympatiska Veronica. Hon överlever och håller sin ångest i schack som gruppledare i terapi. Att ta del av andra människors smärta är vad hon behöver. För när hon var tonåring försvann hennes lillebror och återfanns aldrig. Familjen trillade sönder. Just nu har Veronica ställt till det för sig. Hon har en chans kvar att behålla jobbet men det verkar inte gå bra med det. För på en terapisession kommer det in en kille som berättar om sina minnen. En pojke som försvann, en trädgård beskrivs och Veronica undrar om det är hennes bror som sitter framför henne… Inte lätt att vara korrekt i sin yrkesroll då. 

Så klart åker hon hem till byn i Skåne där pappa och hennes andre bror (nu polis) bor kvar. Så klart börjar hon ställa frågor och undersöka och så klart är inte det populärt. Vem talar sanning, vem kan hon lita på och är hennes bror försvunnen eller död? 

Det kan nog bli att jag läser någon mer av de la Mottes böcker för den här var bra! 

/Liselott 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar