onsdag 5 oktober 2016

Isobels resa

En go härlig saga att försjunka i och en helt ny värld att upptäcka. Det är vad Kajsa Ingemarsson erbjuder i sin bok Isobels vandring. Ett fiktivt land vars natur och klimat ger olika sätt att leva. Antingen du väljer bergen, slätterna, floden, havet, skogarna eller ödemarken. Folk reser inte så mycket men det finns vandrare. De vandrar genom landet och för med sig berättelser från den ena delen till den andra.  

Isobel bor med sin familj vid floden. Hon hör berättelsen om mannen med en sten. Stenen uppfyller varje önskning. Hon kan inte släppa tanken på honom. När det är dags för den årliga resan till stan letar hon efter honom där. Han finns inte kvar. Men hon finner Anived och köper av honom en flöjt. Både Anived och flöjten blir betydelsefulla för henne. Snart är Isobel och Anived på resa genom landet för att söka mannen med stenen. 

Den är en fascinerande resa. Små händelser, möten med människor, funderingar och iakttagelser. Jag gillar det otroligt mycket. Läsningen flyter på sida efter sida, stillsamt men händelserikt. Som en paus från allt annat. Illustrationer av Saga Mariah Sandberg förgyller läsningen. Smakprov på hennes tecknarkonst hittar du på hennes hemsida. 

/Liselott 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar