lördag 10 december 2016

Mysböcker till jul!

Nu har jag gottat ner mig i två mysiga, fnissiga böcker på kort tid! Alldeles lagom blandning av humor, katastrofer, vänskap och kärlek. Skulle passa utmärkt som julklappar till andra eller dig själv!

Den ena är debutanten Lori Nelson Spielman och boken Det kommer alltid en ny himmel. När Bretts mamma Elisabeth dör får hon inte ut sitt arv som förväntat. Istället överlämnas en lista med livsmål som ska uppnås, en lista Brett skrev som tonåring. Nu är hon 34, hela påhittet är ju helt absurt! Men Brett ställs in för faktum för det är fler är hon som får oväntade överraskningar i samband med att testamentet läses upp. Det finns inget annat att göra än för Brett än att börja beta av listan, en punkt i taget…

Den andra är Mhairi McFarlane och boken Finns det en, finns det flera. En till synes oskyldig flört på kontoret mellan huvudpersonen Edie och kollegan Jack kulminerar på hans bröllop med Charlotte (en annan kollega till Edie). På mottagningen kysser Jack Edie och hans nyblivna fru Charlotte ser det hela. Så klart får Edie skulden, flyr uppståndelsen och söker sig tillbaka till sin hemstad Nottingham. Men vem bär egentligen skulden, hade inte Jack och Edie något på gång? Och vad händer när Edie flyttar in till sin pappa och syster igen! Det är nätt och jämt hon brukar överleva att bo hemma några dagar vid jul. Friktionerna är många, intrigerna tätnar och mitt i allt ska Edie skriva en biografi om superkändisen Elliot Owen. Fnissar och ler när jag tänker tillbaka på den boken!


/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar