onsdag 5 juli 2017

Ung kvinna saknad av Claire Douglas

En spännande, mörk och tragisk historia som håller läsaren fängslad från första till sista sidan. Man har svårt att förutse vad som komma skall och ens bild av karaktärerna utmanas ständigt allteftersom historien fortlöper. Vad mer kan man begära av en bok?!

Det historien kretsar kring är ett försvinnande på en 21 årig kvinna vid namn Sophie Coller som ägde rum 18 år tidigare. Nu har en kropp spolats i land och när allt dras upp till ytan igen måste Sophies gamla barndomsvän Francesca återigen konfrontera det förflutna. Det förflutna hon spenderat så många år med att försöka lägga bakom sig. När hon återvänder till sin hemstad blir hon dock mer och mer övertygad om att hon inte borde återvänt. Folk är inte som de än gång var och gamla minnen hemsöker henne så intensivt att hon håller på att förlora sitt förstånd. Är det någon i staden som är ute efter henne? Är det någon som vet om Sophies och Francescas hemlighet… Vad de gjort…

Många människor och alla har de någonting att dölja. En spännande psykologisk thriller som hoppar mellan nutid och det förflutna vilket gör att man ständigt får bitar av det man tror är sanningen. I slutet väntar emellertid en extra twist som är helt underbar och som enligt mig höjer hela boken. Lyckas ni lista ut slutet i förväg får ni ett plus i kanten, för jag såg det inte.
Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar