lördag 26 augusti 2017

Följ alltid med mig av Karma Brown

Det är väl märkligt att något sorgligt och egentligen tungt, kan upplevas nästan som feelgood och lättsmält sommarläsning! Ändå är det så det känns när jag läser den här debutboken om hur Tegan och Gabes liv vänds på ända när de är som allra lyckligast – Gabe tappar kontrollen över deras bil, som kraschar in i en lyktstolpe - och Tegan förlorar barnet hon väntar.
Sorgen förlamar henne fullständigt och hon vill ingenting mer. Allt togs ifrån henne – hennes lycka, barnet hon väntade, hennes framtid som mamma… för möjligheten att få fler barn krossades också. Hon både älskar och hatar Gabe för vad han ställde till med. Men för att försöka komma vidare lyckas Gabe övertala henne att de ska göra de där resorna som de länge har drömt om, för att skapa lite nya, fina minnen och en nystart. Så ur deras gemensamma önskeburk drar de lapparna ”Möta målande elefanter i Thailand”, ”Gå en matlagningskurs i Italien” och ”Surfa på Hawaii” och verkställer drömmarna.

Det blir resor av helande ur det mörkaste mörker, ur hat och sorg, mot hopp och försoning kring att livet inte blev som man tänkt sig… utan blev på ett annat sätt. Och att det går, det också. Och en intressant twist på slutet är att Tegan i sin sorg lurar inte bara sig själv utan även mig som läsare!

/Tuija

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar