måndag 2 juni 2014

De utstötta

Funderade över hur länge till jag skulle få vänta. Två dagar senare hade jag den i handen, De utstötta. Sjätte boken om arkeologen Ruth Galloway och kommissarie Harry Nelson. Längtade att få läsa om deras fortsatta liv. Om spänningen och attraktionen dem emellan som hindras av så mycket. Men främst av att Nelson är gift och inte verkar kunna tänka sig att lämna sin fru. Samtidigt har han svårt för att Ruth träffar andra män – de har ju i all hemlighet ett barn tillsammans...

Elly Griffiths får in många element i berättelsen och kombinationen är oslagbar. Arkeologi, historia, natur och ett uns av det övernaturliga. Relationer och intriger både på jobbet och privat för flertalet av hennes gestalter och så lite kärlek på det. Allt utspelar sig i Norfolk och mer om det landskapet kan ni läsa i blogginlägget om en av de tidigare böckerna i serien Huset vid havets slut.

Vad händer då i denna? Ett arkeologiskt fynd lockar till sig tv och Ruth blir (till att börja med motvilligt) tv-stjärna. Ruth fundera över det skelett de hittat – vem var hon? Samtidigt försvinner en liten flicka från sitt hem trots att hela familjen befinner sig i huset.  Harry Nelson får ett svårt fall att lösa. Han jobbade med ett liknande fall för flera år sedan som slutade med att barnet dog. Ska det gå lika illa igen?

Den tar som vanligt slut alldeles för fort. Försökte läsa lite sakta och inte så länge åt gången. Men efter ett par sena läskvällar så var det bara att läsa vidare tills upplösningen kom. Vansinnigt spännande med klurig intrig och dessutom rolig. Sammantaget en serie böcker jag kan tänka mig att läsa om igen från första början.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar