onsdag 7 september 2016

Sanningen om Alice

Katherine Webb kommer nu med sin fjärde bok på svenska. Hon skriver bara bättre och bättre. Förra boken En sång från havet tyckte jag var den bästa hon skrivit hitintills. Sanningen om Alice som den nya heter är ännu bättre!

Rachel ska gifta sig och hennes make verkar vara förälskad i henne. Hon hoppas att hennes egna känslor också ska utvecklas till kärlek för honom. Hon behöver inte längre arbeta som guvernant utan får ett eget hem. Men inget blir som hon tänkt sig. Delvis på grund av makens förväntningar på henne inte infrias och hans sätt att leva. Men också för att hon inte kan låta bli att engagera sig i andra människor. För så klart finns här en gåta som ska lösas. Sanningen om den försvunna Alice. Tjänsteflickan Starling misstänker Jonathan Allen för att ha mördat hennes älskade matmor Alice men hon saknar bevis. Rachel försöker hjälpa henne genom att nästla sig in hos Jonathan. Men vem gömmer vilka hemligheter? Vem kan Rachel lita på?  

Berättelsen utspelas till störst del 1821 men med tillbaka blickar tills Starlings tid tillsammans med Alice. Jag gillar boken delvis för att den har en ton av mörker i sig. Både i miljöerna personerna rör sig i, Baths bakgator och krogar, men även för att människorna i sig gömmer hemligheter. Det är otroligt spännande och samtidigt intressant. Tjock är den också så den räcker länge!

Liselott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar