onsdag 28 september 2016

Elva dagar i Berlin

Efter ett tips från en låntagare bänkade jag mig med Håkan Nessers bok Elva dagar i Berlin. Början var riktigt bra. Svår att lägga ifrån sig när huvudpersonerna i boken introduceras. Nesser har en härlig ton när han berättar om Arne som på sin fars dödsbädd får ett uppdrag. Sök upp din mamma och överlämna ett paket. Mamman som inte alls är död som fadern sagt utan förlöpte hemmet med en annan man… 

Arne, som sedan en olycka i barndomen inte är så självgående, känner sitt ansvar och beger sig på egenhand till Berlin där modern senast bodde. Tyska kan han inte heller utöver de få fraser han lärt in inför resan… Som gjort för problem och det blir det. 

Utöver Arne introduceras även en professor som vill hämta hem sin älskade från de döda och en tysk flicka som älskar Bröderna Lejonhjärta till den milda grad att hon lär sig svenska. Alla möts de i Berlin under de elva dagar Arne är där. Sannolika och mindre sannolika händelser radar Nesser upp i denna saga. Någonstans på mitten när Arne vandrar på Berlins gator går det lite trögare för mig att läsa, men så tar berättelsen fart igen. När boken är slut är jag riktigt mysnöjd med den. Väva en historia är han bra på Nesser! 

/Liselott

Boken finns att låna för att läsa som vanlig bok, med stor stil eller på skärm och lyssna på som cd-ljudbok. Boka ditt ex här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar