onsdag 17 maj 2017

Händig man sökes av Jöns Hellsing

Åh en feelgood-roman tänkte jag om Händig man sökes. Ung man söker tjänst för att renovera ett hus på en liten skotsk ö. Samtidigt planerar han att skriva en bok. Två damer slåss om hans hjärta – vem ska bli hans. Klappat och klart jag visste vad som skulle hända. Förväntade mig en mysig stunds läsning. 

Men nä… Jöns Hellsings (ja, han är son till rim-gurun Lennart Hellsing) debutbok var inte riktigt så förutsägbar. Till en början skavde det lite, ska jag verkligen läsa den här tänkte jag när mina förväntningar kom på skam. Men så fortsatte jag och boken blev allt bättre. Många vinklingar på berättelsen, många turer med dragning åt deckare och den slutar i alla fall hyfsat lyckligt för de flesta! Så mycket feelgood var det i alla fall.

Längs vägen är det både eländigt, irriterande, småroligt spännande och med en dos erotik. Här finns den olyckliga svenska ladyn och hennes inte fullt så ärlige make. En fattig pubägarinna och hennes bufflige fästman. En ”piga” (tillika pubägarinnas syster) som är ladyns förtrogna  och systrarnas far (före detta polis) och så ett och annat original. Inte mycket mer jag kan begära av en feelgood. 

Nu är det här till och med första delen i en trilogi. Undra just vad och vem nästa bok ska handla om? Jag får nog hålla ögonen öppna för nästa del i trilogin.

 /Liselott 

Beställ boken på bibliotekets hemsida.

3 kommentarer:

 1. Tack för läsning, fin recension och för att du höll UT, Liselott! Nästa del i trilogin (som jag kom halvvägs i idag) har Heather som huvudperson och det hettar till redan i första kapitlet, kan jag utlova. Men inte på det sätt du tror...
  Mystiska Hellsningar
  /Jöns

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du läst och kommenterat!
   Då ska jag hålla utkik efter del två.Funderar redan på alla de sätt det kan hetta till på...
   /Liselott

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera