lördag 30 september 2017

Yxmannen av Ray Celestin

Äntligen blev det av att jag läste Yxmannen. Har sneglat på denna ganska tjocka deckare med sitt fascinerande bokomslag. Nu är det en ny på gång så dags att läsa den första. Berättelsen utspelar sig i New Orelans 1919 och musiken flödar över gatorna. Men också rädslan. För någon mördar folk. Brutalt med yxa, smiter in och ut genom låsta dörrar! Han kallas Yxmannen. Kriminalinspektören Michael Talbot får ansvaret för utredningen. Men den går knappt framåt. Inte hjälper det att resten av poliskåren ser ner på honom för att han satte dit en kollega. Nog för att kollegan var korrumperad men vilken polis är inte det? 

Kollegan i fråga, Lucas, har precis släppts ur fängelset. Han vandrar sakta in mot New Orleans. Hur ska hans liv nu te sig? I brist på pengar söker Lucas sig till sina gamla vänner i den lokala italienska maffian. Han får ett uppdrag. Ta reda på vem yxmannen är! 

En tredje person söker också efter Yxmannen. Den unga Ida som drömmer om att bli detektiv. Hon jobbar förvisso på Pinkertons detektivbyrå, men som kontorist. I hemlighet börjar hon leta efter Yxmannen. 

Ledtrådar leder alla tre hit och dit. Rassegregation, maffia och hemligheter ryms i denna mustiga och spännande berättelse. Allt till tonerna av jazz… Bonus är att vi får följa Lewis, musikern som är Idas vän. Hans porträtt verkar bygga på en verklig person. Vem får du luska ut medan du läser… 

/Liselott 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar