onsdag 7 november 2018

Vintereld av Anders de la Motte

Han gör det igen! En bladvändare som tar slut alldeles för fort och där jag lyckas bli överraskade flera gånger… Det hänger inte alls ihop som jag tänkt mig. Berättelsen utspelar sig för tredje gången i en liten skånsk by. Byar som alla är påhittade men som bygger på författarens barndoms Skåne. Tidigare titlar är Slutet på sommaren och Höstdåd. Men de hänger inte ihop utan det är nya människor att lära känna.

Denna gång inleds boken med att en äldre kvinna möter någon, sedan hittas hon död. Den som får ärva henne är Laura. Hon återvänder för första gången på många år till farsterns stugby där varje skollov tillbringades och livet alltid var underbart. Alla skollov var underbara tills det sista… När hon som 15-åring anlände till jullovet 1987 var mycket förändrat. Jack, killen hon var kär i hade blivit ihop med Iben, hennes bästis i byn… En räcka händelser slutar i katastrof och Iben dör i en eldsvåda. Laura förlorar kontakten med alla, även med faster Hedda. Men vad hände egentligen? 

När Laura åker ner för begravningen och för att snabbt sälja stugbyn blir det inte som hon tänkt sig. Hon hoppas på att få möta Jack på begravningen men han dyker inte upp. Istället träffar hon en annan av de gamla vännerna, Peter. Minnena kommer tillbaka, påtryckningar om vem hon ska sälja till börjar och det är något som inte stämmer…

/Liselott

Reservera boken eller ljudboken på Ronneby bibliotekswebbsida. Eller läs den direkt som e-bok.
Läs mina blogginlägg om Slutet på sommaren och Höstdåd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar