lördag 20 november 2021

Kod 93 av Olivier Norek

Jag var väldigt förtjust i den första av hans böcker som översattes till svenska: Ytspänning. Den hade en tilltalande (skör men ändå stark) huvudperson, lagom delar spänning, dykning, saker att övervinna och så utspelade den sig på den franska landsbygden.

När nu nästa översattes (utgiven redan 2013 på franska) så utspelar den sig i Paris och i en stadsdel som inte är så trevlig… Skulle jag verkligen gilla den? Storstadsruffig miljö med mycket kriminalitet. Reserverade men var lite skeptisk till att läsa. Men den var bra! Spektakulära mord, hemligheter och konspirationer. Huvudpersonen Victor Coste attraheras av rättsläkaren Leá Marquant men skulle aldrig våga bjuda ut henne, hon skärpt och speciell. Hans förra älskade tog livet av sig… På jobbet är det turbulent för nu slutar hans bästa och närmaste vän/kollega. Så får Coste små lappar levererade till sig med nummer på gamla fall. Men det är något lurt och vad är det för nybörjare han får på halsen.

Boken är fylld av typiska polisroller men jag köper det rakt av för de timmar av spännande underhållning jag fick av denna bok. Hoppas och ser i så fall fram emot att ytterligare en del ska översättas.

/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar