onsdag 2 maj 2012

Drömmarnas sjö

Kul att inte få precis det som jag förväntade mig, efter att ha läst baksidestexten på Drömmarnas sjö av Kim Edwards. Det var en härlig berättelse att sjunka in i. Fick dessutom lite inblick i kvinnorättskampen i USA under början av 1900-talet.

Lucy lämnar sambon (som måste jobba) i Asien för att åka hem till familjen i den lilla staden Lake of dreams på USA:s östkust. Hon har inte varit hemma på många år. Brodern verkar ge upp sina drömmar för att istället jobba hos farbrodern i familjeföretaget. Lucy kan inte förstå hur han kan börja jobba där när fadern och farbrodern är ovänner. Mamman har börjat dejta och vill dessutom sälja huset! Det är svårt för Lucy att acceptera. Kan det ha att göra med att hon inte kommit över faderns död? Dessutom möter Lucy sin gamla ungdomskärlek… Ännu snyggare än förr. Jag anar romans!

När sedan Lucy hittar brev, tidningsklipp och lite annat i ett dolt utrymme i huset kommer det att dominera hennes semester. Kan hon ha en okänd släkting som ingen vetat om, den mystiska R? Mysterierna tätnar. Ska allt få sin förklaring och det hela sluta lyckligt?

/Liselott


Reservera boken i bibliotekets katalog

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar