torsdag 24 maj 2012

En riktigt otäck thriller – Pansarhjärta

Önskar ni läsa en riktigt otäck thriller så låna Jo Nesbøs Pansarhjärta. Den börjar med en så målande beskrivning av ett fruktansvärt mord att jag tvekar över att läsa vidare.

I Pansarhjärta blir Harry hemlockad från Hongkong där han balanserat på gränsen för att riktigt trilla ner i alkoholism- och narkomanträsket. Dessutom håller han sig gömd från Triaden (lokala maffian) som vill inkassera en skuld. Harry är en skitstövel till utredare, ogillad av flertalet inom polisen. Samtidigt den ende inom norska polisen som är specialist på seriemördare och som möjligen kan hitta en förmodad seriemördare. Hans chef ger honom uppdraget men det måste ske i hemlighet. Harry har sina okonventionella metoder, medarbetare och motarbetare och vet att använda dem…
Antagligen är jag väldigt lättlurad men jag blir överraskad flera gånger under läsningen. Redan en fjärdedel in i boken (som är riktigt tjock) tror jag att mordet ska vara löst. Men det tar en ny vändning och utredningsteamet arbetar vidare. Ännu en gång tror jag det ska vara löst och funderar över vad resten av boken ska handla om – men ett nytt bakslag för Harry Hole och mördaren är fortfarande okänd och fri.
/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar