lördag 16 mars 2013

Weekend - en film


Första flörten gick snett, istället blev det Glen som följde med Russel hem från gay-baren. Skört och läskigt läge dagen efter, kaffe på sängkanten och trevande men nyfiken kontakt. Ska Glen gå med en gång eller vill han lära känna? En stund senare byts de pliktskyldiga telefonnumren. Avskedskyssen får vänta för grannarna står och väntar på hissen. 

Jo både Russel och Glen är intresserade men det finns ett aber. Utanför lägenheten och de närmsta vännerna finns en intolerant värld. En kyss utomhus kan leda till våld. Ett avslöjande i lunchrummet kan leda till utfrysning. Russel lever ett dubbelliv. Om detta kan han och Glen tala, den sköra känslan förflyktigas, bandet stärks. Då dyker nästa tröskel upp...

Det som sker i mötet mellan två människor som inte vet något om varandra måste vara särskilt svårt att gestalta på film. Allt händer ju inom, mycket lite syns utåt; osäkerhet, glädje, försvar och så det som gör oss så sårbara och öppnar; det livsbejakande och glimten av något annat. I Weekend skildras detta mycket trovärdigt.

Se den prisbelönta Weekend, med strålande skådespelarinsatser. Närhet och spirande kärlek har sällan skildrats såhär. Det är ingen kysk film, åtrå skildras rakt och hett.
Miljö: England. Regi: Andrew Haigh. Skådespelare: Tom Cullen och Chris New.

/Annika

Reservera filmen i bibliotekets katalog

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar