onsdag 2 september 2015

I det tystaJag fick tag i en bok av Andrew Taylor som jag inte läst, I det tysta. Huvudpersonen James kontaktas av Lily som han som ung man hade en affär med. Hon berättar att han har en dotter på 25 år, Kate. Kate är i desperat behov av hans hjälp och behöver hålla sig undan några dagar. 
James vet inte hur han ska göra. Han känner inte Kate, har ingen relation till henne och hon känns som en främling. Ska han hjälpa en främling? Men när hon står utanför hans hus kan han inte vägra. 

Så börjar en vindlande resa i nutid och dåtid. Vi får reda på hur James och Lilys relation tar sin början och utvecklas. Kate är inte lätt att hjälpa och hon ber honom ständigt om hjälp. Samtidig försvinner hon ibland för att dyka upp på nytt. James fru tror han har en ung älskarinna och lämnar honom för att tänka. James träffar på olika människor när han försöker hjälpa Kate. De berättar alla olika historier. Vad har hänt egentligen? Är Kate hjälplös eller manipulerande. 

Andrew Taylor är riktigt bra på att skapa människor som är allt annat än svarta och vita. Först tror jag att James är hjälten. Men sakta mejslas hans historia fram och avslöjande görs. Det är spännande, finurligt och jag har svårt att släppa boken. Vad är det egentligen som utspelar sig i det tysta…


/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar