lördag 30 december 2017

Sargad av Flynn Berry

Den här lånade jag för att den var med på listan över de fem bästa till svenska översatta kriminalromanerna. En anledning så god som någon att läsa en bok! Åh den var jättebra! Tur jag började läsa lite tidigt på eftermiddagen så jag hann läsa ut den samma dag.

Vi följer med Nora på tåget ut till hennes syster Rachel. Det är en ganska vanlig fredag och en ganska vanlig resa. Nora åker regelbundet ut till sin syster som bor i en mindre ort en bit från London. Hon funderar över helgen och vad de ska göra. Ett av målen är att boka ett hus att bo i under semestern. Rachel möter inte henne vid stationen, men det är inget ovanligt utan Nora traskar bort mot hennes hus. Ah, bilen står utanför – då är hon hemma. Och jo, hon är hemma men möter inte upp i dörren, inte heller hennes hund Fenno. Istället möts Nora av en fruktansvärd syn. Fenno hänger från trappräcket och det är blod i trappen. Ja,Rachel är död, mördad.  

Nora lyckas larma efter hjälp och sedan tar polisen över. Men Nora kan inte helt släppa tanken på vem som mördat hennes syster. Hon åker inte tillbaka till jobbet utan håller sig kvar i byn, hon söker ledtrådar och letar misstänkta. Det visar sig att det är mycket hon inte vet om sin syster. Men det är inte bara Rachel som har hemligheter… Mer skriver jag inte så jag riskerar att avslöja något i förväg…

Berättelsen är skriven med väldigt driv. På ett sätt långsam men innehållsrik men samtidigt händer det mycket. Bra beskrivningar av Nora och hennes känslor i samband med händelsen. Flynn Berry får ihop sin intrig väldigt bra.

/Liselott


Reservera boken på biblioteket hemsida. Finns att läsa direkt som e-bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar