lördag 30 juni 2018

Och sen var hon borta av Lisa Jewell

Kunde inte låta bli att låna hem Lisa Jewells senaste bok. Jag tänker redan i början att det är något speciellt i hennes sätta att skriva. Kanske hur hon beskriver personerna låter mig ta del av deras tankar?  Något är det i alla fall som gör att berättelsen känns annorlunda, som en frisk fläkt. 

Handlingen kretsar kring Laurel, vi möter henne när hon städar hemma hos dottern. Hon upptäcker snabbt att dottern inte sovit hemma, ingen frukostskål att diska. Paniken griper henne och hon söker sin dotter via mobil och när hon inte svarar där via jobbet. Jo då, Hanna är på plats, Laurel andas ut. Varför denna panikreaktion då? Jo för ca 10 år sedan försvann Hannas syster Ellie spårlöst. Hon skulle bara gå till biblioteket men kom aldrig tillbaka, försvann utan ett spår. Laurels reaktion är alltså fullt förståelig. Men när Ellie försvann påverkades hela familjen. Laurel och hennes man skiljdes så småningom och Laurel har usla relationer med sina två kvarvarande barn… Hennes liv har sedan dess gått på sparlåga. 

Men så ringer polisen och säger att de vill träffa henne. Ellie är hittad, men död. Leder det här till någon sorts avslut? En månad efter begravningen träffar hon en man, en som uppvaktar henne! Livet börjar kännas lite lättare att leva. Men det underliga är hans dotter Poppy. Hon är så lik Ellie! Det måste vara en tillfällighet, eller? 

Omväxlande följer vi Laurels funderingar kring denna underbara man som vill ha henne och hur hans dotter kan vara så lik Ellie. Hon börjar snart så smått undersöka saken. Vem var egentligen Poppys mamma? Det blir mer och mer spännande. Är han så underbar som han verkar vara eller döljer han något? Samtidigt får vi läsare veta vad som hände med Ellie… 

En spännande, vindlande berättelse som håller oss läsare på halster hela vägen igenom.

/Liselott

Reservera boken på bibliotekets webbsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar