onsdag 15 maj 2019

Påfågelsommar av Hanna Richell


Hon lyckas då skriva bladvändare! Detta är hennes tredje roman, hoppas du inte missat de tidigare! Skådeplatsen är framförallt godset Cloudesley. Genom att omväxlande följa Lillian i dåtid och hennes barnbarn Maggie i nutid nästan forsar jag fram mellan sidorna. Lillian är som ung fast i ett äktenskap som är allt annat än kärleksfullt. Hon är mer en vacker ägodel än en älskad hustru. Men så stiger en vacker ung konstnär in hennes liv, Jack. Han har i uppdrag att måla ett av rummen på godset. De dras till varandra men kan det bli de två? Lillian dras mellan sin himlastormande kärlek, omsorgen om andra och rädslan för sin mans handlingar om hon förödmjukar honom.

I nutid återvänder Maggie till barndomsbyn och godset Cloudesley för första gången efter uppbrottet från sin sambo. Varför hon övergav sin sambo och hur det skedde får vi under berättelsens gång veta allt mer om. Men Maggie skäms otroligt mycket och det är bara omsorgen om hennes sjuka farmor som får henne att återvända och stå ut med kommentarer och blickar från byns invånare. Men hon när också en förhoppning om försoning och förståelse från dem hon gjort illa. Är det möjligt? Men det är ett gods i förfall som hon återvänder till. Hur ska hon göra för att hennes älskade farmor ska kunna bo kvar sin sista tid i livet?

En underbar bok men samtidigt sorglig och drabbande. Det är spännande och här finns hemligheter att avslöja och sanningar att se. Richell är bra på att skriva om vanliga människor. De som inte lyckas med allt men kämpar på och kommer till insikt och kan gå vidare med sina liv.
/Liselott

Reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar