onsdag 9 oktober 2019

"Ett litet steg i taget" av Katherine Center


Ditt livs viktigaste, underbaraste ögonblick din älskade har precis friat till dig och ni planerar ert framtida liv på väg tillbaka till landningsbanan. För din älskade har friat till dig i ett flygplan. Du gillar verkligen inte att flyga, men frieriet har du längtat efter. Allt är utstakat för en underbar framtid tillsammans. Då kraschar ni. Din blivande make klarar sig utan en skråma men du blir allvarligt brännskadad och kan inte röra benen. 

Vägen tillbaka är den vi får följa. Först de inledande veckorna (de som försäkringen täcker) med akutvård och rehabilitering och sedan lite till. Där händer mycket! Det är alltså Margaret det handlar om men här finns också hennes mamma och pappa och den syster som hon inte hört av på 3 år. Men nu finns de alla runt omkring henne på gott och ont. Och hur går det med Chip, den blivande maken? Samtidigt kämpar hon på med rehab-träning tillsammans med en butter sjukgymnast, snygg visserligen, men inte en uppmuntrande kommentar får hon. Hon lever, men vill hon leva så här. Var finns hennes framtid? 

Motgång på motgång men också kärlek och kämparglöd och förvånansvärt mycket humor. En helt underbar berättelse med, för min del, både skratt och gråt. Märkte att jag satt och log och småfnissade en hel del under läsningen. En bok jag rekommenderar! Det är den första på svenska av författaren, men jag hoppas de översätter fler av henne.

/Liselott

Reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida. Se även vilka andra utgåvor boken finns som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar