lördag 1 januari 2022

"De kom från öar" av Malin Haawind

Detta är då den andra boken som utspelar sig på Gotland som jag läst på kort tid. Den utspelar sig under några år i slutet av 40-talet och huvudperson är 18-åriga Dagmar. En av fyra systrar och hon har jobb som spritkassörska på hotellet i Slite. Men ska hon någonsin finna kärleken? Då dyker han upp, Holger. Han är sjöman, kommer från Tjörn och fartyget han arbetar på ligger i Slite hamn för reparation. Han blir kvar, tar in på hotellet och börjar prata med Dagmar. Men blir han kvar så länge att kärleken hinner spira…?

Det hinner hända en hel del i denna faktiskt första del av en tänkt trilogi. Dagmars pappa verkar inte må så bra, är han allvarligt sjuk? Mamma prata med de små och är inte alltid sig själv. Och vad är det med hennes storasyster Hulda? Hon och maken verkar ha något för sig. På hotellet är det väl ganska bra förutom med hotelldirektören… Han gör närmanden mot den flicka som kommer upp med kaffebrickan på hans kontor. Oftast drabbas Dagmars vackra väninna Karin. Finns det något att göra för att komma till rätta med det?

En intressant, lite romantisk och ändå vardaglig berättelse om Dagmar och hennes familj. Här finns också stycken med kursiverad stil som tillför något lite allvetande, drömskt perspektiv. Vet inte om jag är så förtjust i det. Jag gillade själva berättelsen mer.

/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar