onsdag 19 januari 2022

"Det falska vittnet" av Karin Slaughter

Som vanligt har Karin Slaughter lyckats skriva en ruggigt spännande bok. Hon skriver gärna om systrar eller mor/dotter relationer och det stämmer även här.

Boken handlar om systrarna Leigh, som är försvarsadvokat och Callie, som har hamnat snett i livet och lever som knarkare. De har endast sporadisk kontakt.

En dag får Leigh ett nytt uppdrag på firman där hon jobbar, hon ska försvara en misstänkt våldtäktsman och han har frågat specifikt efter henne. Hon förstår inte varför förrän de möts och presenteras för varandra. Han är pojken som hon och systern satt barnvakt till i tonåren. Sonen till den man som förgrep sig på Callie, som systrarna sedan dödade och styckade för att komma undan brottet. För att spetsa till det verkar mannen veta något om det som hände förr och sätter press på Leigh så hon gör vad han vill.

Det blir en katt-och-råtta-lek där alla försöker få det att gå sin väg. Även Leighs dotter och f.d. make blir inblandade i ränkspelet. Det är svårt att sluta läsa eftersom det är så spännande och man vill veta hur upplösningen ska bli. Slaughter är en mästare på oväntade vändningar som överraskar. Det här är en riktig bladvändare.

Författaren har skrivit flera böcker tidigare, både fristående böcker som ”Den goda dottern”, ”Bilder av henne” och serien om Will Trent, där det hittills har kommit 9 böcker på svenska. Jag har bara läst de fristående som jag gillade mycket. Min kollega har läst serien och säger att de är lika bra. Har du inte läst något av Karin Slaughter så har du många spännande timmar framför dig. Läs!

/Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar