fredag 3 oktober 2014

Se upp så de inte är på väg till dig: Män ur mörkret

Håkan Östlundh är tillbaka med en ny bok om polisen Fredrik på Gotland, Män ur mörkret. Det blir en flytt till Stockholm för Fredrik Broman och hans familj efter några år på Gotland. Men om han är särskilt nöjd med beslutet är väldigt oklart. En som är desto mer nöjd är hans fru Ninni. Ända tills det är hon som står och sliter med flyttlådor och besluten över vad som ska sparas och slängas. Fredrik blir givetvis upptagen av ett mord. Ett mord som snart blir flera. Arbetsdagarna blir långa. 16 timmar istället för åtta. Han är fortfarande inte återställd efter en olycka i tjänsten. Något han talar tyst om men skräms av. De långa arbetsdagarna sliter på honom. Tonen i huvudet som kommer och går. Är det någon förvarning om att han inte mår särskilt bra. Kan han ens sköta sitt jobb?

Vartefter arbetsbelastningen ökar, problemen privat blir fler undrar jag om Fredrik kommer att följa med sin fru till Stockholm. Kanske han stannar kvar på Gotland eller är de ens säkert att han överlever till slutet av boken! Kanske är det så denna sista del i serien om sju böcker ska sluta. Att han dör. Den som läser får se för jag avslöjar ingenting.

Håkan Östlundh skriver återigen en bra och spännande historia. Det är riktigt svårt att lägga boken ifrån sig! Har ni inte läst honom innan så gör det. Kanske ska ni börja med den första boken i serien, Släke. Jag har skrivit några rader om den sjätte boken som ni kan läsa här. Vill ni läsa lite mer om handlingen i hans böcker så klicka er in på hanswebbsida. Tyvärr står där inget om några nya bokprojekt. Undra vad för sorts böcker han nu ska ge sig på?
Blir det en ny deckarserie eller något helt annat?

/Liselott

Män ur mörkret på bibliotekets webbsida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar