lördag 7 april 2018

De sju systrarna: Majas bok av Lucinda Riley

Vill du ha en mysig, fascinerande kärleksberättelse med en del hemligheter så är denna bok den rätta. Första boken i en planerad serie. Kanske blir det sju böcker då serien heter De sju systrarna. Denna första är Majas historia (stavas Maia genom hela boken men inte i titeln). 

Maia är den första av sex flickor miljardären Pa adopterat genom åren. Det är Maia som först får budet om att Pa hastigt gått bort och får förmedla det till sina systrar. Pa är redan begraven när systrarna anländer till sitt barndomshem. Men han har lämnat något till dem var, koordinaten till en plats som har med deras ursprung att göra. För Maia ligger den i Rio de Janeiro. Maia bestämmer i all hast att åka till denna plats för att söka sina rötter. Det hon upptäcker för oss som läsare tillbaka till år 1927 och Izabela.

Izabela följer sin fars önskemål om att hon ska gifta in sig i en familj med gamla anor i Rio… Fadern är nyrik och räknas liksom inte riktigt. Men han vill räknas! Dotterns giftermål är ett steg på vägen och snart är de förlovade. Men innan giftermålet får hon följa med sin väninna till Paris… 

Jag är mycket förtjust i hur hon förmedlar det färgstarka livet i Rio både i nutid och från 1920-talet. Hon är duktig, första boken som översattes till svenska föll jag handlöst för (Midnattsrosen). Denna är nästan lika bra men då har den i fatet att jag samtidigt läste Ormen i Essex (presenteras troligen på nästa Bokcafé Ängelnpå Ronneby stadsbibliotek). Den var lite annorlunda skriven och snäppet bättre än denna!


/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar