onsdag 9 maj 2018

Sanningen om Audrey Wilde av Eve Chase

Det börjar 1959. Vi befinner oss på Appelcote Manor som jag förstår det ett mindre gods i Cotswold, England. Fyra systrar kämpar med att släpa en manskropp över en gräsmatta. Hur gick det till för att de skulle hamna i denna situation? 

Den en lite komplicerad historia till hur de hamnade på gräsmattan som växer fram sida för sida. Men systrarna bor tillfälligt hos sin farbror och hans fru. Tidigare tillbringade de mycket tid här med sin kusin Audrey. Glatt, härligt och fritt. Men det ändrades fem år tidigare då Audrey, kort efter att systrarna åkt, försvann spårlöst. De har inte varit där sedan dess. Men nu tvingas de tillbringa sommaren på Applecote Manor då deras mamma måste jobba – i Marocko! Stämningen är helt annorlunda mot när Audrey fortfarande fanns i huset… Deras farbror och hans fru har förändrats fullständigt. Hur ska de stå ut hela sommaren! Margot, den av systrarna som mest umgicks med Audrey, som kan inte riktigt släppa tanken på vad som hänt kusinen. Hon smyger in i Audreys rum fastän det är förbjudet område…

I nutid följer vi Jessie. Hon har träffat kärleken, Will, och fått barn ihop med honom allt kunde varit frid och fröjd. Men Will förlorade sin hustru i en olycka och deras dotter Bella kan inte förlika sig med att Jessie finns i deras liv och därtill en lillasyster. Jessie kämpar med relationen till Bella men det går trögt. Dessutom är Bella smart nog att nyttja sin mammas och pappas kärlek för att trycka ner Jessie… Nu har det hänt något i skolan och Bella har hamnat i lite fel sällskap. För att försöka komma till rätta med situationen vill Jessie och Will flytta från London. Det hus de just nu tittar på är Applecote Manor. Det är lite långt från London men Will kan pendla och jobba en del hemifrån. Jessie är stormförtjust i huset men Bella mycket negativ. Säger att hon känner att något hänt i huset… Men det blir en flytt. Men det är något med huset. Hantverkarna vill inte komma och jobba där och Jessie tycker att Bella uppför sig underligt. När Will tvingas tillbringa mer tid i London är tänkt får Jessie ansvaret för både barnen och huset, det går så där.

Vi följer omväxlande Jessies och systrarnas liv i huset. Författaren har verkligen lyckats med att skapa spänning och nerv. Jag dras snabbt in i berättelsen och engagerar mig i systrarna liksom Jessies familjs liv och relationerna dem sinsemellan.

Jag läste hennes förra roman Tillbaka till Black Rabbit Hall när den kom 2015. En bok som utspelar sig på ett liknande ställe som Applecote Manor. Den var jag inte alls lika förtjust i. Men nu minns jag inte varför…


/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar