lördag 4 januari 2020

"Drömhuset" av Veronica Henry

Det kom inte mindre än 4 böcker på svenska av författaren 2019, varav en lättläst. Dessutom en ny i år. Jag har läst tre av dem och de dröjer sig kvar. Bra allihop på olika sätt. Det är fristående berättelser i dem men två utspelar sig i samma by. 

Denna första jag läste, "Drömhuset", kretsar kring en ”liten” by Peasebrook i Cotsvold. Mäklaren Belinda ska sälja ett riktigt drömhem,  Hunters moon. Ett sådant hus säljer man inte, om man inte måste… Anledningen är sorglig, säljarna är ett äldre par Sally och Alexander där han drabbats av ALS.
Nu inför den påtvingade försäljningen minns Sally tillbaka när hon för första gången kom till huset, träffade den färgsprakande familj som bodde där och själv blev kvar. Hennes tillbakablickar för oss till 1967. När hon plockar upp en ung man ur rännstenen. Denna del av historien tilltalar mig mest.

Men Belinda får ytterligare ett uppdrag. Ett som skär i hennes egen själ. Huset hon renoverade från grunden för sin ”blivande familj”. Men så hände det något som gjorde att hon fick lämna allt, men vad? Nu måste hon möta sina demoner.

En bok som är mysigt, härlig, irriterande, upplyftande, sorglig och rolig. 

/Liselott

Reservera författarens böcker på Ronneby biblioteks webbsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar