lördag 18 januari 2020

"Förödande konsekvenser" av Peter Robinson


Åh, det var härligt att försvinna in i en bra deckare. Jag la vantarna på den nyaste av Peter Robinson.  Och äntligen presenteras en lista i boken med all hans utgivning i kronologisk ordning. Detta år hade det nämligen getts ut två böcker. En hängiven man som är andra boken om Alan Banks, dvs i begynnelsen av hans poliskarriär.  Och så denna Förödande konsekvenser som är nr 26! Vill ni ha en härlig serie att försjunka i så kan jag verkligen rekommendera denna.

Det verkar som att alla böckerna om hans tidiga yrkesår ska översättas till svenska. Så snart är det möjligt att följa hans liv, familjen (från början fru och två barn) och fortsättningen fram till nutid. Det hela blir ännu bättre av den engelska miljön i Yorkshire och med mycket musikreferenser då kommissarie Banks är en riktig musikälskare.

I denna senaste hittas en pojke mördad, undangömd i en soptunna. Varför är han gömd just i det bostadsområdet, av vem och varför mördades hans. En pojke som ingen verkar sakna och ingen vet vem det är! Brottsplatsundersökning, förhör, samtal och utbyte av information med andra grenar av polisen mynnar ut i ett troligt scenario. Men har de rätt… Samtidigt följer vi en av Alan Banks vänner Zelda som har en helt egen agenda, att hämnas dem som gjort henne illa. Det är en berättelse som löper över flera böcker. Jag anar att det kommer en fortsättning på den i nästa bok.

Det är bara bra. Kul med en deckarserie som håller och är lika fängslande och underhållande att läsa bok efter bok. Jag har svårt att låta bli att sträckläsa denna senaste! Men nu får jag väl vänta på nästa del…

/Liselott

Reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida. Där kan du också se vilka andra utgåvor vi har av boken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar