onsdag 21 oktober 2020

”Fritt fall” av Jessica Barry

En spännande debut som översatts till många språk – med en riktigt spännande handling. För ett litet flygplan störtar i bergen och piloten och passageraren förmodas båda omkomna. Piloten är VD:n för ett läkemedelsföretag och passageraren hans fästmö Allison. Men när Allisons mamma får kännedom om kraschen vägrar hon tro på det ofattbara. I hennes värld finns ingen chans att Allison skulle flugit i ett privatplan med en miljardär och därför börjar hon undersöka sin dotters liv. De har nämligen inte haft någon som helst kontakt med varandra de senaste två åren efter en privat schism. 

Och döm om hennes förvåning när hon upptäcker det mest ofattbara - hur hennes duktiga, ordentliga dotter levt som kokainsniffande lättfotad barflicka för att därefter ha förlovat sig med en overkligt stenrik man. Hur är detta ens möjligt, och hur skulle då en rik, snygg VD dessutom kunna vara hennes fästman vid det här laget? Hon försöker följa i sin dotters spår så gott det går, för att försöka finna förklaringar och svar på alla hennes miljoner frågor.

Vad hon inte vet, eller lyckas ta reda på, är att Allison faktiskt var med på flygplanet, men överlevde kraschen. Och därefter flydde genom vildmarken, mot civilisationen och sin mamma, med sina mördare hack i häl. Ja – någon jagar henne faktiskt, någon som upptäckt att hon överlevde, och nu istället, till varje pris, vill ha ihjäl henne…
Vilka är de och varför är de ute efter henne? Hur kunde hennes lyckliga liv bli såhär?

Det är ett intressant upplägg där mamman och dottern berättar i växelvis kapitel om hur allting blev på detta märkliga vis, och det blir en intensiv jakt på sanningen innan den oväntade upplösningen. En riktigt spännande och bra thriller!

 /Tuija

Sök upp och reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida. Där ser du också vilka andra utgåvor vi har av boken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar