onsdag 7 oktober 2020

”Ingen utväg” av Taylor Adams

Det här är en fullständigt makalös historia, som utspelar sig under en snöstormsnatt. I början är det lätt att haka upp sig på en eller annan detalj som inte känns riktigt trovärdig, men det mesta får sina förklaringar, och framför allt blir man så uppslukad av händelseförloppet att man snabbt glömmer alla invändningar man kunde haft. Och visst är det nästan lite superhjältevarning på Darby, som huvudkaraktären heter, men det går också att bortse ifrån när man får underhållning i ett vansinnestempo som gör att sidorna bara flyger förbi. Ibland får man bara bortse från somligt för att få något annat istället – och – smaken är ju förstås alltid olika.

Darby är i alla fall på väg hem till Utah från college eftersom hennes mamma är döende, men i snöstormen som bara eskalerar fastnar hon slutligen på en rastplats vid ett besökscenter där flera andra bilar också blivit stående. Några olika sällskap finns därinne, men hon blir inte särskilt klok på någon av dem, utan försöker lösa sina problem själv. När hon går ut igen för att försöka hitta täckning till sin mobil för att kunna tillkalla hjälp råkar hon upptäcka att i en av bilarna på p-platsen sitter en liten flicka inspärrad. I en bur! Vem? Och varför? Och vem av dem därinne håller henne där?

I väntan på hjälp måste hon ju göra allt hon kan för att rädda flickan, för hon kan ju inte sitta inlåst därute i kylan särskilt länge! Men vem av dem därinne kan hon egentligen lita på?
Det är många turer i förhållandena mellan de olika personerna i besökscentret, och framför allt är ingen den som den förefaller vara…

Gastkramande sträckläsning utlovas!

/Tuija

Sök upp och reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar