onsdag 26 maj 2021

”Spring eller dö” av Maria Adolfsson

Välkommen till Doggerland, fyra öar belägna mellan Danmark och England. En ögrupp där nu hösten drar in och med den vindarna, kylan och regnet…Så började inlägget om den första boken i serien om Karen Eiken Hornby. (Läs det här) 

Nu har den fjärde boken om henne kommit och det är verkligen en serie jag läser för att jag vill vet hur det ska gå för Karen och för hennes vänner. Och jag bara måste uppmärksamma er på deckarserien om ni inte hittat den redan. Den är riktigt bra! Förresten i Ronneby biblioteks pod (nytt avsnitt idag) pratar jag, Tuija och Caroline om just spännande bokserier. Där vi väljer att läsa för att behållningen av karaktären är minst lika viktig, eller viktigare, än själva kriminalfallet. 

Men åter till boken. Hösten drar återigen in över Doggerland. Denna gång börjar berättelsen i festlig glädje men går snart över i förskräckelse! För första gången ska en Pride parad gå i ö-riket Doggerland. Karens bästa vän med sambo ska så klart gå med. Men så skjuter någon på folk! Är det terrordåd? Inte nog med att Karens bästa vän blir skjuten, Karen ska också utreda fallet.

Men det är mer än utredningen som rör sig i hennes liv. Höggravid och med Leo vid sin sida borde väl Karen vara ganska nöjd, men vad är det med honom? Har hon själv kommit över kärleken till sin make? Han dog i en trafikolycka, samma trafikolycka som dödade deras son. Allt hände innan hon flyttade tillbaka till Doggerland. Men de få flyttlådor som är kvar från hennes ”gamla liv” har hon ignorerat sedan dess. Dessutom, ska hon kunna hemlighålla sitt släktskap med en medlem i ett av de lokala motorcykelgängen? Mycket surrar i Karens liv… Ni förstår att det nästan är mer intressant än att lösa ett brott…Men bara nästan…

Första boken i serien inleddes på den årliga ostronfesten, oistra, och denna fjärde bok avslutas lite efter samma festlighet.

/Liselott

Sök upp och reservera böckerna om Doggerland på Ronneby biblioteks hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar