lördag 1 maj 2021

"Likblomman" av Anne Mette Hancock

Det hela börjar med en kvinna på flykt, Anna. Ständigt vaksam, ständigt beredd att fly. Men vad flyr hon ifrån?

Den andra kvinnan i boken, Heloise, är journalist och arg och besviken på sig själv. Det går inte att lita på någon. Hon har precis gjort bort sig och inte dubbelkollat sina källor. Gigantiskt klamp i klaveret och ”ledig” från jobbet på tidningen Demokratisk Dagblad.
Så får hon ett brev till tidningsredaktionen från ovannämnda Anna! En kvinna som är efterlyst för ett brutalt mord. Hon skriver att hon mördar för hämnd, men inte är klar. Men varför kontaktar hon Helosie? Brevet, särskilt avslutningen, är så konstigt skrivet. Så klart kan hon inte låta bli att börja forska i det hela. Så får Heloise ett brev till, hem till sig, trots att hon har hemlig adress. Inte nog med det för Anna verkar känna henne – hur är det möjligt?

Den tredje personen som dras in i det här är polisinspektör Erik Schäfer. En kvinna har sett Anna, i Provence.

Så får Heloise ett inlägg på sitt instagram, det är det någon i hennes lägenhet. NU! Är det Anna? Heloise larmar polisen och snart är även Erik Schäfer där. Tempot dras snabbt upp i denna bok. Den ena händelsen efter den andra, ledtråd läggs på ledtråd och det är otroligt spännande och oförutsägbart. Slutet är passande…

Det bästa av allt – det kommer en bok till i serien om Heloise och Erik! Jag köar redan.

/Liselott

Sök upp och reservera boken på Ronneby biblioteks hemsida. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar