lördag 11 augusti 2018

30 dejter på 30 dagar av Sarah Titel


När det kommer böcker som handlar om bibliotekarier så är det allt lite lockande att läsa dem för att se hur vår yrkesgrupp porträtteras. I denna bok är det chick litversionen och huvudpersonen blir (ofrivilligt) en typiskt ogillande bibliotekarie…  Den var lite trög i starten och jag var frestad att lägga den åt sidan. Men några sidor till och den blev riktigt underhållande, kom på mig själv med att sitta och le och småfnissa.

Den ogillande bibliotekarien (Bernie) blir en artikelserie i en webbtidskrift med temat: går det att göra en odejtbar bibliotekarie dejtbar… Projekt försköna och förändra drar igång men bibliotekarien är inte så lätt manövrerad som de självutnämnda skönhetsexperterna tror. Hon har integritet och svar på tal och finner sig inte i riktigt vad som helst. Den som skriver de dagliga texterna i tidskriften och följer med på dejterna (dock utom hörhåll) är Colin. Projektet är han tvungen att lyckas med för att behålla sitt jobb! Ska han lyckas få iväg Bernie på alla 30 dejter och hur kommer hon att vara klädd och uppföra sig? För hon verkar inte veta ett dugg om hur man dejtar…

Jag känner väl inte riktigt igen mig i bilden av bibliotekarien som ges. Men så utspelar den sig på ett amerikanskt collegebibliotek och inte ett svensk folkbibliotek… Men kul var den i alla fall!
/Liselott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar