onsdag 15 augusti 2018

Falska vänner av Jane Harper

En ny spänningsroman av den australiensiska författarinnan bakom den riktigt snygga ”Hetta” som kom ut på svenska för ett par år sedan! Härligt! Och vi får fortsätta att följa poliskommissarie Aaron Falk även här.

Dock har han nu lämnat barndomsbygden där förra bokens blodiga drama och förträngda hemligheter utspelade sig, och nu kopplas han, tillsammans med sin kollega Carmen, in på ett märkligt försvinnande av en kvinna, som de två tillsammans jobbat insidermässigt med. Har kvinnans försvinnande någonting att göra med deras eget grävande efter ekonomiska oegentligheter på företaget hon jobbar för?

Spårlöst försvunnen är Alice likväl, oavsett vad som hänt och vad som ligger bakom. Och försvunnit har hon under mycket speciella omständigheter – arbetsgivaren har nämligen skickat ut ett gäng medarbetare på teambuilding ute i den australiensiska vildmarken, fjärran från allt. Ett sällskap på fem kvinnor, och ett annat på fem män, har (motvilligt) gett sig iväg på överlevnadsvandring. Men bara fyra kvinnor återvänder. Vad hände? Och var är Alice nu?

Sökpatruller gör sitt bästa för att dammsuga den enorma nationalparken, medan vi som läsare successivt får följa det kvinnliga sällskapet dag för dag. De är inte de såtaste vänner från början, och inte blir det bättre när de gått vilse och allt börjar spåra ur.
Falk och Carmen börjar inse att det är åtskilliga som försöker undanhålla delar av sanningen för dem – vad är det de döljer, och vem är det de försöker skydda? Och hur ska de lyckas hitta Alice innan det är för sent? Riktigt spännande läsning återigen!

/Tuija

Reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida. 
Finns att lyssna på och läsa direkt om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar