torsdag 7 februari 2019

Mörk labyrint av Nevada Barr

Alltså det är ju lika spännande och fascinerande som vanligt! Sträckläsningsvarning! Med några års eftersläpning översätts de till svenska. Denna kom i original redan 1998… De härligt spännande böckerna om rangern Anna Pigeon som alla utspelar sig i olika nationalparker i USA. Jag älskar att få följa med till dessa olika platser i USA.

Böckerna är väldigt lika i sin uppbyggnad och lättlästa men nog så spännande och underhållande! Konceptet brukar börja med att någon dör! Därför blev jag lite förvånad över att det denna gång handlade om en räddningsaktion! Men så klart det är vad den börjar med… 

Anna är inte den som fruktar ensamhet, djupa dyk, höjder eller något annat eller ja, förutom en sak… Smala trånga utrymmen nere under marken! Men så sker en olycka under en grottexpedition. En behöver undsättas, Frieda. Frieda är svårt skadad och orolig. Hon råkar vara vän och kollega med Anna och frågar efter henne. Anna kan inte säga nej till sin vän. Hon stålsätter sig för att klara av att ta sig ner i grottsystemet djupt inne i berget… Äventyret och kampen för att övervinna rädslor kan börja!  Längtar redan efter nästa bok!

/Liselott

Reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar