onsdag 28 april 2021

"Amy Snow" av Tracy Rees

Nu har jag hört flera som gillat denna bok. Blir nyfiken och börjar läsa för att få se vad det är som lockar. Det är en nog så tilltalande story. Ett barn hittas i snön utan för en rik och förnäm familjs hus och tas om hand. Men det är egentligen bara Aurelia ,dottern i huset och som hittade barnet, som vill ha henne kvar. Således är det bara en person som vill henne riktigt väl. Men Amy Snow, som blir barnets namn blir kvar, illa omtyckt av de flesta. 

Så dör Aurelia i unga år. Amy tvingas ge sig iväg men Aurelia ger i arv ett brev, det första av flera, som så småningom ska ge Amy ett eget liv. Breven för Amy bort från egendomen där hon bott hela sitt liv och ut i England. Men redan på första anhalten uppenbarar sig problemen. 

Vad vill egentligen Aurelia med dessa brev, är det någon mening att följa dess instruktioner. Kan Amy göra sig fri från sitt förflutna? Vem är hon egentligen?

En kul, delvis spännande, innehållsrik historia med vänliga, excentriska och otrevliga personer som utspelar sig i 1800-talets mitt. Och så klart en del kärlek… En berättelse att engagera sig i och mysa åt en stund.

/Liselott

Sök upp och reservera boken på Ronneby biblioteks hemsida. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar