tisdag 26 juli 2011

Udda verklighet

Nene Ormes debut Udda verklighet är en bok som jag fastnade för. Den såg så annorlunda ut, med sina svarta kanter. Och av baksidestexten framgick det att det är en fantasyroman som utspelar sig i Malmö! Ganska udda.

Jag började läsa, och drogs snabbt in i tjejen Uddas universum av sömnstörningar och svårigheter med att sköta sitt jobb. Uddas ångestladdade drömmar visar sig att vara sanndrömmar, och hon får inblick i en parallell verklighet som finns mitt bland det vanliga alldagliga livet i Malmö stad.

Om man inte har problem med berättelser där dröm och verklighet blandas, kan jag å det varmaste rekommendera Udda verklighet. En spännande och fantasieggande berättelse som är svår att lägga ifrån sig. Och tänk om… det plötsligt finns någonting annat bakom den port du brukar passera varje dag till jobbet? Tänk om vår stad förändrar sig efter vilka ögon som ser den? Om livet känns lite tråkigt ibland kan det hjälpa att krydda vardagen med lite fantasi, och här finns mycket inspiration att hämta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar