söndag 3 juli 2011

När du inte orkar vänta...

Både Anna Jansson och Mari Jungstedt har kommit med nya deckare. Först reserverade jag böckerna men det var lång kö. Istället kom jag på att kolla om de fanns att läsa som e-bok hos E-lib. Jo minnsann! Dessutom fanns det en läsplatta att låna på biblioteket. Ja, vi har några stycken till utlån på biblioteket och på bibliotekets hemsida finns lite mer information om e-böcker. Jag laddade ner båda böckerna plus Anne Holts nya som jag inte ens visste att den kommit! Satt och läste hemma i skuggan med boken i ena handen och en glass i den andra! Ibland är livet allt härligt.

Anna Jansson nya, Alkemins eviga eld, med Maria Wern som huvudperson var minst lika bra som de tidigare. En försvunnen farbror och några mördade personer - har de något samband? Utredningen kommer kittlande nära poliserna och det är riktigt spännande. I denna bok är Marias och hennes kollegors relationer sins emellan och privat en stor del av berättelsen. Det hade varit intressant att få följa dem närmre. Men det kommer kanske fortsättning i nästa bok.

Det fjärde offret är Mari Jungstedts nionde bok om Anders Knutas och hans kollegor på Visbypolisen. I denna bok följer vi lika mycket brottslingarna som poliserna. En värdetransport rånas och förövarna är spårlöst borta. Men snart hittas en av dem mördad. Bråkar de sinsemellan eller vad har hänt? Polisen vet inte vad de ska tro. Vi läsare vet att det är en man som utfört mordet, men inte vem han är eller hans motiv. Parallellt får vi följa Therese berättelse, som tar sin början 1994, och hur hon blir inblandad i rånet. Det blir allt mer spännande ju längre berättelsen fortgår.

/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar