måndag 12 september 2011

Äntligen!

Så kom då äntligen en av mina favoritförfattare med en ny bok. Jag såg fram emot en lång sittning med Marie Hermansons Himmelsdalen. Men så kom Det Riktiga Livet mellan mig och läsningen och jag har bara hunnit börja på boken.

Daniel och Max är tvillingbröder, uppvuxna med varsin förälder. Medan Daniel som liten var något av ett A-barn halkade Max efter i utvecklingen. Specialister rekommenderade att skilja barnen åt och detta ledde i förlängningen till föräldrarnas skilsmässa. Tvillingarna träffades endast en gång om året, på sin födelsedag, och utvecklades således till två olika individer. Lika som bär, men olika till sinnet. Nu är de vuxna och Daniel ska besöka sin bror som är inlagd på en klinik för människor med psykiska åkommor.

Kliniken ligger i det undersköna Himmelstal i Schweiz och Daniel ser chansen att få en semester på köpet. Besöket hos Max avlöper smidigare än Daniel väntat sig, tills han blir ombedd om en tjänst. Brodern vill ordna upp sina trassliga affärer och ber Daniel att stanna kvar på kliniken och låtsas vara Max. När jag slutade läsa senast hade Daniel nekat att utföra tjänsten, men vaknat upp morgonen efter för att finna att Max var borta, tillsammans med alla hans saker... Mycket spännande! Många frågor kommer upp. Kommer Max alls tillbaka? Upptäcker personalen förväxlingen? Är det inte något som är skumt med kliniken? Och vad är egentligen Himmelsdalen för ställe?

/Jenny

Reservera boken i bibliotekets katalog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar