tisdag 3 maj 2011

Jag kunde inte sluta läsa!

Jag fick hem första boken i en ny fantasyserie i lördags. Sent på kvällen var den slut. Det gick liksom inte att sluta läsa. Serien heter De utvalda skriven av Kristin Cashore, första boken heter Tankeläsaren.

Boken ingår även i en intressant utgivningsmodell där förlaget väljer att ge ut boken med ett omslag som tilltalar vuxna och ett som tilltalar barn. Förlaget skriver att det är för att nå så många läsare som möjligt. Om jag minns rätt gjordes det samma med Harry Potter-böckerna när det kom ut i USA.

Vill du försvinna till en annan värld några timmar? En värld fylld av möten, känslor, kärlek och spänning? Där huvudpersonen ställs inför livsavgörande val i en fascinerande miljö. Då måste du läsa denna bok.

Vi befinner oss i en historisk värld med flera kungariken. De utvalda är människor med varsin speciell gåva, en gåva som kungen har rätt att använda sig av. Katsa är en flicka som fötts med gåvan att vara en slagskämpe som ingen kan besegra. Kungen nyttjar hennes gåva till fullo för att sätta skräck i dem som inte lyder honom. Men genom ett hemligt nätverk försöker Katsa använda sin gåva till att göra goda saker. När hon sedan möter Po ställs hela hennes livsituation på sin spets - vilken väg ska hon välja att gå. Jag väntar med spänning på nästa del i serien. Den finns redan på engelska...

/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar